ایشان میافزاید: اوّلین اثر ارزشمندی که از آن رونمایی شد، کتاب سه جلدی «القواعد الفقهیة» از آثار فقیه عالیقدر حضرت آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی است که نظر به اهمیت قواعد فقهیه در مباحث اجتهادی و فقهی، مجموع هشت قاعده اصلی و مهم فقهی که از ماه رمضان سال ۱۴۲۶ قمری به بعد در درس خارج معظم له مطرح و تبیین گردیده، در این کتاب آمده است. برخی از مطالب مهم و تنبیهات ذیل این قواعد، بدیع و نو و راهگشا است که در کتب قواعد فقهی پیشین، اشارهای بدان نشده است. این اثر وزین، تقریر برخی از شاگردان برجسته معظم له از دروس ایشان است که هشت قاعده «من ملک»، «إلزام»، «تسامح در أدله سنن»؛ «فراغ وتجاوز»، «لاحرج»، «قرعه»؛ «ید» و «ضمان ید» را شامل میشود.
استاد سطوح عالی حوزه در ادامه، به معرفی دومین اثر جدید این مرکز پرداخت. او بیان میکند: با توجه به اهمیت فقه پزشکی در حل مسائل فقهی مربوط به بیماران و پزشکان، گروه فقه پزشکی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، پس از تدوین کتاب «آیات فقه پزشکی» که در روند اجتهاد در احکام مربوط به این عرصه بسیار مورد نیاز بود، وارد مرحله بعدی یعنی گردآوری و تبیین و تحلیل روایات عرصه فقه پزشکی گردید و توانست کتاب وزین «روایات فقه پزشکی» را تألیف و تدوین نماید. مؤلفان گرامی این اثر حجج اسلام و المسلمین آقایان دکتر محمدعلی قاسمی و محمدحسن قاسمی، در این اثر ارزشمند به بررسی سند و دلالت روایاتی میپردازند که در استنباط تکالیف انسان در حوزه فقه پزشکی اثرگذارند.
مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در بخش دیگری از این گفت و گو تشریح میکند: سومین اثری که توسط گروههای علمی این مرکز به تازگی روانه بازار نشر شده، کتاب «حقوق و آزادیهای سیاسی در فقه امامیه» است. از مسائل مهم در حوزه اندیشۀ سیاسی، بحث حقوق و آزادیهای سیاسی مدرن است که از جنبه نظری از دستاوردهای مدرنیتۀ سیاسی است و از جنبه حقوقی در بسیاری از اسناد بینالمللی و منطقهای، همچنین حقوق داخلی بسیاری از کشورها به عنوان بخشی از حقوق مسلّم و انکارناپذیر بشر مطرح شده است. مؤلف این اثر آقای دکتر عباس عمادی تلاش کرده است تا این مسأله را از منظر فقه امامیه بحث کند و ابعاد فقهی آن را با رجوع به منابع دینی و به شیوهای اجتهادی بررسی نماید و امکانات و قابلیتهای فقه امامیه برای تبیین مفاهیم سیاسی مدرن، ارزیابی گردد.
چهارمین اثر رونمایی شده در این مرکز، کتاب «درسنامه اصول فقه مقارن» است. اکبری شاهرودی در این باره میگوید: اصول فقه مقارن علمی است که به منظور سنجش، ارزشگذاری و گزینش نظر برتر به جمعآوری آرا و مبانی اصولی عالمان مذهب یا مذاهب مختلف اسلامی میپردازد. اثر حاضر که به قلم عالمانه حجتالاسلام والمسلمین ربانی بیرجندی به این مهم پرداخته و در قالب درسنامهای آموزشی ارائه شده است، از جدیدترین آثار مرکز تخصصی مطالعات تطبیقی مذاهب اسلامی تحت اشراف آیت الله فاضل لنکرانی است که به خوبی توانسته از عهده این بحث بر آید. لازم به ذکر است که اساتید و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی میتوانند جهت تهیه این آثار به فروشگاه های کتاب این مرکز واقع در میدان معلم، جنب مرکز فقهی؛ خیابان ارم، جنب مدرسه کرمانی ها؛ و فروشگاه های بوستان کتاب و انتشارات دلیل ما مراجعه نمایند.